Tref­puntkerk


Raads­ver­ga­dering 13-12-2018

13 december 2018

We snappen niet waarom er nog steeds zo hardnekkig aan die maatschappelijke plint wordt vastgehouden. Het argument van de daglichttoetreding is een non-argument. In de Vroonermeer is daar ook een mouw aan gepast, dus waarom zou dat hier niet kunnen?

Het argument dat ouderen uit de wijk nu mooi kunnen doorstromen gaat alleen op als de betreffende oudere genoeg geld heeft. Voor het sociale segment geldt dit niet. Een seniorenlabel bestaat niet en de tijd dat men ingeschreven staat is hier bepalend, niet de plek waar men woont of hoe oud men is.

Om nu net te doen of dit plan de woningnood gaat oplossen is ook wel heel ver gezocht. Zoals meerdere insprekers tijdens de commissievergadering ook al aangaven is dit slechts een druppel op de gloeiende plaat. Meters maken doe je in de Kanaalzone.

De bedenkingen die wij eerder hadden tegen het plan zijn door deze minieme aanpassingen niet weggenomen. De enorme weerstand van veel omwonenden, die helemaal niet tegen woningen daar zijn, maar wel in deze vorm, geeft voor ons de doorslag. Onze insteek was destijds terug naar de tekentafel, en dat is niet veranderd. Wij kunnen dan ook geen verklaring van geen bedenkingen afgeven en zullen tegen stemmen.

Interessant voor jou

Paardenkastanjes in de Nassaulaan

Lees verder

Algemene Beschouwingen begroting 2021 - 2024

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word actief Doneer