In Memoriam


Maja GulmansOp 14 april bereikte ons het trieste nieuws dat onze oud-fractieassistent Maja van der Kraan - Gulmans zondag 12 april is overleden. Maja was al geruime tijd ernstig ziek.

In haar jeugd kwam ze erachter dat voor make-up vele dieren op een gruwelijke manier werden misbruikt. Dit vond ze niet kloppen en ze werd lid van Dierproefvrij. Via deze organisatie werd ze zich ook bewust van het immense dierenleed dat met de vee-industrie en het hengelen gepaard gaat. Dit heeft ze vaak via ingezonden brieven in het NHD kenbaar gemaakt. En ze heeft aan vele demonstraties deelgenomen voor dieren, natuur en milieu. Ze had voor de Partij voor de Dieren gekozen omdat dit de enige partij is die alle dieren een stem geeft.

Maja was van het begin af aan actief in de werkgroep en was ook vol enthousiasme in de fractie begonnen. Ze bezat een droge humor, waar we de slappe lach van kregen als ze daar onverwacht mee uit de hoek kwam. Zij heeft zich altijd met hart en ziel voor de partij ingezet.
Wij herinneren ons Maja als een warme en vooral heel erg lieve persoonlijkheid. We zullen haar erg missen.

Door de huidige situatie zal de uitvaartbijeenkomst in besloten kring plaatsvinden. Je kunt een persoonlijk bericht plaatsen op www.memori.nl/maja-van-der-kraan
Maja hield veel van bloemen, maar niet direct om ze te krijgen. Omdat ook het gifgebruik in de sierteelt haar aan het hart ging. Een hart dat ook warm klopte voor zwerfhonden. In plaats van bloemen wordt dan ook een donatie aan de Animal Care España/Shin op prijs gesteld. Er kan een eenmalige donatie gedaan worden via de website: www.ace-charity.org

Lieve Maja, rust zacht, jouw strijd is over.