Janine Visser


Oud frac­tie­voor­zitter 2018-2021, websi­te­beheer

Janine komt oorspronkelijk uit Den Helder. Na haar studie Biologie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen heeft zij nog een aantal jaar in Gelderland gewoond. Ze werkt parttime bij een ingenieursbureau in Utrecht. Maar de Noord-Hollandse kust bleef altijd trekken en sinds 2009 woont Janine in Alkmaar.

Ze is vanaf de oprichting actief in de werkroep Alkmaar e.o. van de Partij voor de Dieren en was van juli 2017 - maart 2019 duo-commissielid voor de Partij voor de Dieren in de Statenfractie van Noord-Holland waar ze zich o.a. richtte op duurzame energie en duurzame vervoersconcepten. Van maart 2018 tot september 2021 was zij fractievoorzitter in Alkmaar.

In september 2021 moest zij vanwege burn-out klachten noodgedwongen een stapje terug doen. Ondanks dit blijft Janine zich op de achtergrond met hart en ziel inzetten voor de Partij voor de Dieren. De jarenlange ervaring opgedaan als achtereenvolgens coördinator van de werkgroep, duo-commissielid in de Provinciale Staten en fractievoorzitter in de gemeenteraadsfractie komt hierbij goed van pas.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws