Kıvılcım Pınar


Frac­tie­voor­zitter

Kıvılcım is in Istanbul geboren en opgegroeid en woont sinds 2004 in Nederland. Na zijn studies Business Information Systems in TU Eindhoven en executive master in IT-Auditing in TIAS Tilburg heeft hij als IT-Auditor en consultant gewerkt. In 2014 heeft hij een carrièreswitch gemaakt en hij werkt sinds die tijd als zelfstandige fotograaf en filmmaker.

Hij woont sinds 2014 in Alkmaar en is sinds januari 2017 actief bij de partij. De Partij voor de Dieren is voor hem de enige partij die een gezonde lange termijn visie heeft en buiten de gevestigde orde blijft. “We zitten midden in een kanteltijd. Of we nu willen of niet: er wachten ons veranderingen die onze manier van omgaan met de natuur, het milieu, de dieren en onze samenleving ingrijpend gaan beïnvloeden. Ook in ons fijne en vertrouwde Alkmaar.”

De uitdagingen die voor ons liggen geven wat hem betreft een unieke kans om van onze stad en gemeente een toekomstbestendige, leefbare en (veer)krachtige plek te maken. Een Alkmaar waar onze kinderen en kleinkinderen in een gezonde leefomgeving in gelijkwaardigheid kunnen opgroeien. Een Alkmaar waar de langetermijnbelangen van onze inwoners zwaarder wegen dan de kortetermijnbelangen van grote multinationals.

Om hem heen ziet hij dat die noodzakelijke veranderingen door meer en meer mensen omarmd worden. Een koerswijziging waarbij de Partij voor de Dieren het voortouw neemt. “Steeds meer collega's in de gemeenteraad weten ons te vinden en willen met ons samenwerken om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te kunnen bieden. En steeds meer inwoners van Alkmaar (h)erkennen de unieke boodschap van onze partij. Hierdoor voel ik me gesterkt en nog meer gemotiveerd dan ik al was.”

Gerelateerd

Opinie: Bij ons mogen burgers écht meepraten

Een column door Kıvılcım Pınar

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2022 diende de Partij voor de Dieren een motie in om het burgerberaad in te zetten bij de ontwikkeling van de zogeheten ‘mobiliteitsstrategie’. Die strategie is bedoeld om vast te leggen hoe we de stad zó in kunnen richten dat voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en auto’s daar in de nabije toekomst optimaal kunnen bewegen.Er gaat fors gebouwd worden in A...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws