Kıvılcım Pınar


Frac­tie­voor­zitter

Kıvılcım is in Istanbul geboren en opgegroeid en woont sinds 2004 in Nederland. Na zijn studies Business Information Systems in TU Eindhoven en executive master in IT-Auditing in TIAS Tilburg heeft hij als IT-Auditor en consultant gewerkt. In 2014 heeft hij een carrièreswitch gemaakt en hij werkt sinds die tijd als zelfstandige fotograaf en filmmaker.

Hij woont sinds 2014 in Alkmaar en is sinds januari 2017 actief bij de partij. De Partij voor de Dieren is voor hem de enige partij die een gezonde lange termijn visie heeft en buiten de gevestigde orde blijft. “We zitten midden in een kanteltijd. Of we nu willen of niet: er wachten ons veranderingen die onze manier van omgaan met de natuur, het milieu, de dieren en onze samenleving ingrijpend gaan beïnvloeden. Ook in ons fijne en vertrouwde Alkmaar.”

De uitdagingen die voor ons liggen geven wat hem betreft een unieke kans om van onze stad en gemeente een toekomstbestendige, leefbare en (veer)krachtige plek te maken. Een Alkmaar waar onze kinderen en kleinkinderen in een gezonde leefomgeving in gelijkwaardigheid kunnen opgroeien. Een Alkmaar waar de langetermijnbelangen van onze inwoners zwaarder wegen dan de kortetermijnbelangen van grote multinationals.

Om hem heen ziet hij dat die noodzakelijke veranderingen door meer en meer mensen omarmd worden. Een koerswijziging waarbij de Partij voor de Dieren het voortouw neemt. “Steeds meer collega's in de gemeenteraad weten ons te vinden en willen met ons samenwerken om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te kunnen bieden. En steeds meer inwoners van Alkmaar (h)erkennen de unieke boodschap van onze partij. Hierdoor voel ik me gesterkt en nog meer gemotiveerd dan ik al was.”

Gerelateerd

Een nieuwe raad en het nieuwe coalitie-akkoord

Het betoog van Kıvılcım Pınar voor de raadsvergadering van 24 mei 2023

Dank. Voorzitter, we zijn nu 11 weken verder dan de beruchte raadsvergadering van 13 maart en er ligt een coalitieakkoord voor ons. Geschreven door rechts-conservatieve partijen, onder leiding van D66. De weg naar vandaag is behoorlijk hobbelig geweest. Desondanks is ons uitgangspunt geen politieke rancune en wraak maar gezonde lange termijnperspectief voor alle inwoners van onze gemeente, mens en...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws