Marianne van de Poll


Frac­tie­me­de­werker

Marianne is geboren en getogen in Alkmaar. Zij heeft HBO commerciële economie gestudeerd aan de Hogeschool INHolland en is vervolgens gaan werken bij het UWV. Hier is zij in meerdere functies werkzaam geweest, waaronder als product owner en projectleider.

Marianne is al sinds jongs af aan bezig geweest met het welzijn van dieren en de planeet. Zo is zij vrijwilliger geweest bij het Wereld Natuur Fonds, Anonymous for the Voiceless en bij de Animal Save Movement. De klimaatverandering is iets wat haar heel erg bezighoudt.

In groep 8 kreeg ik al les over fossiele brandstoffen en hoe schadelijk de uitstoot hiervan is voor de ozonlaag en de planeet. Toen ik vroeg waarom we dan niet overstapten naar schone energie zoals windmolens of zonnepanelen gaf de docent aan dat dit moeilijker was dan ik zou denken. Toen ik ouder werd begreep ik dat het technologisch gezien prima mogelijk is om de overstap te maken, maar dat de politiek en het bedrijfsleven dit gewoon niet willen.”

Toen kwam de Partij voor de Dieren met een ander geluid en een duidelijk ‘no-nonsens’ beleid dat zowel mens, dier en planeet beschermt en een globale visie heeft voor de lange termijn.

Ik heb toen besloten om mij voor hen in te zetten en ik ben toen via PINK lid geworden. Sinds 2020 ben ik lid geworden van de werkgroep Alkmaar en ik hoop met mijn inzet Alkmaar klimaatproof en diervriendelijk te maken.”