Gemeen­te­raads­ver­kie­zingen 2022


Partij voor de Dieren doet weer mee in Alkmaar

17 oktober 2021

Met veel genoegen kunnen wij de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bekend maken.

Het huidige raadslid Kivilcim Pinar voert de lijst aan. De nummers 2 en 3 zijn de huidige fractieassistenten Sarah Pesie en Gert-Jan Beeke. Met een totaal van 11 kandidaten hebben we een mooie lijst kunnen samenstellen. Lijstduwers zijn huidig fractievoorzitter Kitty van Dam-Kooijman en voormalig fractievoorzitter Janine Visser. Beide dames hebben met hun inzet de afgelopen jaren een stevig fundament gelegd en hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe fractie dit verder uit gaat bouwen.

Na vier jaar is de Partij voor de Dieren niet meer weg te denken uit het Alkmaarse politieke debat en hebben we dieren, natuur en milieu nadrukkelijk op de kaart gezet.

Planeetbrede visie

De Partij voor de Dieren is uniek door haar planeetbrede visie, waarin ze niet de mens centraal stelt, maar alle aardbewoners. Die planeetbrede visie is ook in de lokale politiek belangrijk. Een betere wereld begint heel dichtbij. Het besef dat ambitieuze verduurzaming en vergroening noodzakelijk is voor een leefbare toekomst groeit bij steeds meer mensen, en de zetels en de peilingen groeien daardoor mee.

Ook in de komende jaren zal de partij zich weer in gaan zetten voor dier, natuur, mens en milieu. We maken Alkmaar biodiverser en groener.

De gehele ontwerpkandidatenlijst voor de gemeente Alkmaar, die voor definitieve goedkeuring op 21 november 2021 zal worden voorgelegd aan het verkiezingscongres, ziet er als volgt uit:

 1. Kivilcim Pinar
 2. Sarah Pesie
 3. Gert-Jan Beeke
 4. Ralph Boots
 5. Fabian Zoon
 6. Marianne van de Poll
 7. Betty Scholtz
 8. Ton Schuckman
 9. Beanca de Goede
 10. Kitty van Dam-Kooijman
 11. Janine Visser


Gerelateerd nieuws

Welkom Sarah!

Sarah Pesie is op 23 september geïnstalleerd als fractieassistent en gaat de partij vertegenwoordigen in de raadscommissies R...

Lees verder

Vogelgriep in Grootschermer

Bij een pluimveebedrijf in onze gemeente, is onlangs een uitbraak van vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een 'hoogpathogene ...

Lees verder