Kandi­daten Partij voor de Dieren on tour!


PvdD Alkmaar orga­ni­seert Politiek Café met Anna Krijger

8 november 2023

De Partij voor de Dieren Alkmaar organiseert op zaterdagavond 11 november bij Cultuurpodium De Alkenaer een Politiek Café met als onderwerp ‘Hoe keren wij het tij? Een wereld te herwinnen!’ Daarbij zal ook kandidaat kamerlid Anna Krijger aanwezig zijn.

De rode draad voor de avond is de systeemverandering die nodig is om de Aarde leefbaar te houden. Onze planeet komt onder steeds grotere druk te staan. Snikhete zomers, droogtes, overstromingen en stortregens: het nieuwe abnormaal laat zich voelen en de impact is iedere dag in het nieuws. Onze ‘voortbestaanszekerheid’ neemt af. We willen allemaal een goede toekomst voor onszelf, onze (klein)kinderen en alle dieren die steeds meer in de verdrukking komen. Een toekomst die binnen handbereik is als we moedige keuzes durven te maken!

Wat kunnen wij doen om het tij te keren? Daarover gaat het gesprek, samen met het publiek. Sprekers zijn:

  • Anna Krijger - kandidaat kamerlid Nr. 8 - over de vernietigende impact van de vee-industrie;
  • Ilona Haas - Statenlid Noord-Holland - over natuurbeheer en jacht;
  • Kıvılcım Pınar - kandidaat kamerlid Nr 15 en Raadslid Alkmaar - over rechtvaardige en inclusieve energietransitie;
  • Arie Dekker - Secretaris Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland - over de achteruitgang van de natuur;
  • René van der Aarde - biologische fruitteler - over het belang van schoon oppervlaktewater.

Je kunt alvast je stem uitbrengen in een heus stemhokje, voor de liefhebbers is er een aantal exemplaren van het boek Vredelievend Verzet beschikbaar en Hans van Dam (Backtobasix/Nobody's Home) zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook zal Ton Dekker, één van de oprichters van de partij, een kort praatje houden.

De avond wordt afgesloten met dichter en performer Maaike van Steenis. Ze maakt portretten van Nederlandse politici in dichtvorm. De gedichten bestaan volledig uit zinnen die door de politici zelf tijdens kamerdebatten zijn gebruikt. Maaike zal er een aantal voorlezen, en het publiek mag raden om welke politicus het gaat.

Aanvang is om 19:30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld en kan via alkmaar@partijvoordedieren.nl.

Meer informatie over het evenement is te vinden op onze website en onze social media kanalen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Eer wie eer toekomt

Tot z’n dood verklaarde Prins Bernhard geen nazi te zijn geweest. Hij heeft altijd categorisch ontkend partijcontributie te h...

Lees verder

Het meldpunt vuurwerkoverlast staat weer live!

Vuurwerk geeft al jaren veel overlast voor mens, dier en het milieu. Daarom heeft Partij voor de dieren Alkmaar weer het meld...

Lees verder