Kap van deel Alkmaar­derhout is begonnen


Ondanks nog lopende bezwaar­pro­cedure

19 december 2019

Helaas is NWZ sinds gisteren begonnen met het kappen van bomen, eerst nog op eigen terrein, straks ook in de Westerhout, het meest unieke deel van de Alkmaarderhout qua biodiversiteit en natuurwaarde. Dit ondanks dat de bezwaarprocedure nog loopt. Juridisch gezien mag dit, het bezwaar staat los van de vergunning, en de vergunning is verleend. Maar netjes is het niet en getuigt van weinig respect richting dat deel van de Alkmaarse bevolking met hart voor de Hout.

Er moet wel een schadevergoeding betaald worden wanneer het bezwaar gegrond wordt verklaard, maar de boom is dan al weg. Terwijl we bomen, vooral oude bomen, harder nodig hebben dan ooit. Onderzoek na onderzoek wijst dit uit. Na ons de zondvloed? Als we zo blijven doorgaan, gaan we die zondvloed zelf nog meemaken. Vernieuwbouw van het ziekenhuis is prima, maar niet ten koste van onze toch al zo schaarse kwetsbare natuur. Dit valt niet te compenseren, ondanks alle mooie woorden. Wat kapot is, is kapot en komt nooit meer terug.

Deze beslissing is echter genomen voordat wij in de raad zaten en wij zijn niet bij machte om dat terug te draaien. Maar de sloop van deze bomen gaat ons aan het hart en we kunnen er geen begrip voor opbrengen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gezichtsherkenning bij cameratoezicht?

Gezichtsherkenning is een ingrijpend middel dat door de overheid niet lichtvaardig ingezet zou mogen worden. Er is geen duide...

Lees verder

De bijl mag in de Hout

De kogel is door de kerk of eigenlijk de bijl gaat door de Hout. Het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) mag van de voorzieningenrecht...

Lees verder