Dieren, natuur en milieu krijgen onder­steuning


Nu ook in Hollands Noor­der­kwartier

19 januari 2023

Gisteren hebben lijsttrekker Fabian Zoon, oud fractievoorzitter Janine Visser en onze huidige fractievoorzitter Kıvılcım Pınar op het Stadskantoor de ondersteuningsverklaring voor deelname van de Partij voor de Dieren aan de waterschapsverkiezingen in Hollands Noorderkwartier ondertekend.

Deze drie Alkmaarders staan respectievelijk op plek 1, 6 en 13 van de lijst. Iedere politieke partij die nog niet in het waterschap zit moet ondersteuningsverklaringen inleveren bij de kandidaatstelling op 30 januari. “Uiteraard ondersteun ik de lijst ook. Heel veel kiezers zullen erg blij zijn dat ze nu ook in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier eindelijk op een echt groene en diervriendelijke partij kunnen stemmen“, aldus Fabian.

Volgens Kıvılcım ontbreekt er al heel lang een knalgroene, progressieve en rechtvaardige stem in het Hoogheemraadschap. Wij zijn dé groene aanjager, die keuzes durft te maken en de moed heeft om eerlijk te zijn over wat nodig is.”

De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, donkergroen en diervriendelijk Hollands Noorderkwartier. Als het niet goed gaat met het water, dan gaat het ook niet goed met de natuur, met de dieren en met ons. Zo wil de Partij voor de Dieren de water-, klimaat-, biodiversiteits- en stikstofcrisis in samenhang aanpakken en zorgen dat Hollands Noorderkwartier dierenwelzijn als uitgangspunt meeneemt in haar beleid.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Bij ons mogen burgers écht meepraten

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2022 diende de Partij voor de Dieren een motie in om het burgerberaad in te zetten bi...

Lees verder

Klimaatcrisis

Vorige week was het de Alkmaarse politiek op haar kleinst. Over de rug van asielzoekers die in Ter Apel buiten moeten slapen,...

Lees verder