Er komt geen uitbreiding van de megastal in Oterleek!


11 oktober 2023

In maart 2022 stelden wij vragen over de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de megastal van Oterleek. Hierin uitten wij onze zorgen over de rechtmatigheid van de vergunning, juridische problemen ivm stikstofcrisis en de impact op de kwetsbare natuur.

Het college legde onze zorgen naast zich neer en verleende de vergunning toch. De rechtbank heeft in juni 2023 de omgevingsvergunning vernietigd omdat er inderdaad sprake is van een hogere ammoniakuitstoot bij uitbreiding van de stal.

De gemeente heeft deze week besloten zich bij het besluit van de rechtbank neer te leggen en niet alsnog een nieuwe vergunning te verlenen.

Dit is heel goed nieuws, maar dit had allemaal voorkomen kunnen worden als er eerder naar onze zorgen geluisterd was.

Voor nu zijn wij blij voor de natuur, het klimaat en natuurlijk de koeien en de kalfjes! Want in deze tijden van de stikstof- en klimaatcrisis moeten we juist de veestapel inkrimpen en onze kwetsbare natuur en dieren beschermen.

Keer samen met ons het tij, stem in november Partij voor de Dieren!

Gerelateerd nieuws

De Dierendag Inzamelingsactie was een groot succes!

Onze dierendag inzamelingsactie was een groot succes! Wij hebben maar liefst 7 (over)volle boodschappenkarren aan katten- e...

Lees verder

Eer wie eer toekomt

Tot z’n dood verklaarde Prins Bernhard geen nazi te zijn geweest. Hij heeft altijd categorisch ontkend partijcontributie te h...

Lees verder