Gefe­li­ci­teerd Martha!


Onder­scheiding van mededogen

2 september 2020

Martha Kruijer is de oprichtster van Stichting Zwerfdier. Begonnen vanuit huis heeft zij zich ruim 40 jaar lang onvermoeibaar ingezet voor de zwerfkatten. Begin dit jaar is zij met de VUT gegaan. En heeft nu, zoals zij zelf zegt, alle tijd van de wereld om leuke dingen te doen. Dus is zij nog vaak bij de katten van Zwerfdier te vinden.

Als dank voor haar jarenlange inzet hebben wij in de buitenruimte van het adoptieverblijf aan Martha een 'Onderscheiding van mededogen' uitgereikt. Inclusief een lekkere vegan taart, die ook op de warme belangstelling van de jarige Winky kon rekenen.

Stichting Zwerfdier is al meer dan 40 jaar een begrip in Alkmaar. De stichting houdt zich bezig met het opvangen en verzorgen van zwerfkatten in de regio Alkmaar. Zij proberen de door hen opgevangen katten geschikt te maken voor herplaatsing en voor de dieren een permanent onderdak bij kattenliefhebbers te vinden. Naast de opvang van zwerfkatten worden er (als er opnameruimte beschikbaar is) ook zogenaamde afstandskatten opgenomen. Vaak zijn dit katten waarvan het baasje overleden is, of niet meer in staat om voor het dier te zorgen. Er is naast de 4 vaste medewerkers ook een groep van 125 vrijwilligers actief die o.a. helpen met schoonmaak, verzorging, plaatsingsgesprekken en socialisatie.

Katten die niet langer plaatsbaar zijn (niet benaderbaar, permanent onzindelijk, gezondheidsproblemen) krijgen in het ruim opgezette adoptieverblijf voor de rest van hun leven een liefdevolle verzorging.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Vragen over de evaluatie van JeugdzorgPlus-instelling Horizon

Onlangs hebben wij de evaluatie over JeugdzorgPlus-instelling van Horizon ontvangen. Naar aanleiding van deze evaluatie hebbe...

Lees verder

JeugdzorgPlus

Er is destijds veel beloofd: kleinschaligheid, niet meer opsluiten, twee locaties, JouwZorg methodiek, onderwijs op maat, gez...

Lees verder