Janine Visser stopt als raadslid


Te veel hooi op de vork

29 augustus 2021

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat onze fractievoorzitter Janine Visser vanwege gezondheidsredenen terugtreedt. Hoewel wij haar ontzettend zullen missen, zijn wij uiteraard voornemens om onze missie voor dieren, natuur en milieu te blijven voortzetten. Wij zijn Janine ontzettend dankbaar voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren en wensen haar alle goeds toe.

Hieronder licht zij haar besluit toe:

"Met pijn in het hart heb ik het besluit moeten nemen om te stoppen met het raadswerk. Met ingang van 23 september treed ik terug als raadslid.

Ik ben op en een burn-out ligt al een hele tijd op de loer. Iedere keer weer zijn recessen en stopweken net aan voldoende geweest om mezelf weer overeind te hijsen en als het moet kan ik mezelf aan mijn haren overeind houden, maar het houdt een keer op. De rek is er echt helemaal uit. Ik worstel al anderhalf jaar met diverse typische burn-out klachten wat het niet makkelijk maakt om naar behoren te blijven presteren.

De afgelopen maanden heb ik geprobeerd een betere balans te vinden tussen mijn gewone werk, het raadswerk en privé. Meer delegeren, vaker nee zeggen, meer tijd voor mezelf nemen. Maar het raadswerk houdt nooit op en ik kan de energie gewoonweg niet meer opbrengen om het de aandacht te geven die het in mijn ogen verdient. Ik kan niet iets maar op halve kracht doen. Dat is ook niet in het belang van dat waarvoor ik de politiek ben ingegaan: een stem zijn voor hen die geen stem hebben. En meestal zijn dat de dieren. Ik had graag de eindstreep gehaald, want ik vind dat we als Partij voor de Dieren fractie een belangrijke taak hebben als aanjager voor een groenere en vooral meer diervriendelijke koers, maar ik kies nu toch even voor mezelf. Ik heb het volste vertrouwen in degenen die staan te trappelen om het stokje over te nemen.

Rest mij nog om te zeggen dat ik desondanks het raadswerk altijd met heel veel plezier heb gedaan. Ik ben ook dankbaar voor de mogelijkheid die het raadslidmaatschap mij geboden heeft om de idealen en ideeën van de Partij voor de Dieren, die zo nauw aansluiten bij mijn eigen levensinstelling, te hebben kunnen uitdragen richting de maatschappij. Het komende jaar ga ik het heel rustig aan doen en daarna zie ik wel weer wat er op mijn pad komt."

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Kritische vragen blijven onbeantwoord

De JeugdzorgPlus-locatie Antonius in Castricum komt al bijna twee jaar negatief in het nieuws. In de instelling verblijven mi...

Lees verder

De lange tenen van de kerncoalitie

De extra raadsvergadering van afgelopen donderdag was er een die alle verbeelding te boven ging. Een raadsvergadering georg...

Lees verder