Plant­aardige bitterbal in de commis­sie­ver­ga­dering


4 oktober 2018

In de commissievergadering van 4 oktober konden wij natuurlijk niet aan het feit van Eet Geen Dierendag voorbij gaan. Wij hebben besloten om dit op een positieve manier te doen door iedereen een heerlijke 100% plantaardige bitterbal aan te bieden.

Onze fractievoorzitter Janine Visser kondigde de snack tijdens de Rondvraag als volgt aan:

Vandaag op Dierendag worden er in Nederland evengoed weer 500.000 dieren door ons gegeten. Zoals er iedere dag in Nederland 500.000 dieren door ons gegeten worden. Omdat wij vlees nu eenmaal lekker vinden. Maar er is zoveel meer dat ook lekker is. Voor mij is het alle dagen van het jaar al eet-geen-dierendag, is het nu zo veel gevraagd als dit op dierendag voor iedereen op zou gaan? Om te illustreren dat dit helemaal niet moeilijk en net zo lekker is, willen wij namens de PvdD deze bitterbal met mosterdmayo aanbieden. 100% biologisch, 100% plantaardig. En dan nu de vraag: Graag vernemen wij na afloop van deze vergadering van de commissieleden wat zij van deze bitterbal vinden en of het experiment voor herhaling vatbaar is.

Naderhand hoorden we alleen maar positieve geluiden, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar! En niet alleen op Dierendag!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Motie om als gemeente niet langer vuurwerkshows te faciliteren aangenomen

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 27 september is onze motie Lasershow in plaats van vuurwerkshow tijdens Alkmaars...

Lees verder

Partij voor de Dieren Alkmaar stelt vragen over autoshow

Afgelopen zondag werden diverse Alkmaarders opgeschrikt door een ongelofelijk lawaai. Het bleek om een show van snelle auto’s...

Lees verder