Partij voor de Dieren Alkmaar stelt vragen over autoshow


19 oktober 2018

Afgelopen zondag werden diverse Alkmaarders opgeschrikt door een ongelofelijk lawaai. Het bleek om een show van snelle auto’s te gaan. Uit onlangs gehouden onderzoek komt naar voren dat de wettelijke regels voor luchtkwaliteit onze gezondheid te weinig beschermt. De normen voor fijnstof zijn veel te soepel. De Partij voor de Dieren maakt zich dan ook zorgen dat de extra hoeveelheid uitlaatgassen veroorzaakt door dit evenement (de Super Cars, de verkeersopstopping, de motorvoertuigen van de bezoekers) voor een extra aanslag op de gezondheid van de Alkmaarse burgers heeft gezorgd.

Gezien de hoeveelheid geluid die geproduceerd werd vroeg een aantal toevallige passanten zich ook af of veel van die automobilisten en motorrijders niet gewoon in overtreding waren. Wat de Partij voor de Dieren aangaat zou er ook bij een evenement als dit gewoon gehandhaafd moeten worden als er een verkeersovertreding, zoals het ontbreken van een geluiddemper op de uitlaat, geconstateerd wordt.

Fractievoorzitter Janine Visser zegt hierover het volgende:

“Een dergelijk evenement vol ronkende motorvoertuigen is geen visitekaartje voor een gemeente die ernaar streeft om een duurzame, klimaatbestendige, groene en schone gemeente te worden. Een show van bijzondere auto’s kan prima, maar niet op de manier zoals dat afgelopen zondag vorm heeft gekregen.”

Reden genoeg om in ieder geval een aantal schriftelijke vragen te stellen.