Schrif­te­lijke vragen over COC regen­boog­actie


Indiendatum: 12 apr. 2023

Geachte burgemeester, bij afwezigheid van College,

Zoals bij u ook bekend kan zijn, zijn er afgelopen dagen een aantal incidenten in diverse steden geweest waar sprake was van geweld tegen de LHBTI+ gemeenschap. Daarop kwam een oproep van de belangenorganisatie COC (landelijk) voor een symbolische actie voor a.s. zaterdag

Normaliter zouden we (als PvdD Alkmaar) hierop meteen reageren met art 42 vragen. Echter hebben we op dit moment geen college en is er in het presidium ook een afspraak gemaakt dat er geen politieke vragen worden gesteld (tenzij het direct binnen de portfolio van de burgemeester valt). We vinden dat dit onderwerp ook relatief ‘niet controversieel’ is. Indien de burgemeester onze mening deelt zouden we de volgende 3 korte vragen/verzoeken willen indienen:

  1. Is Gemeente Alkmaar bereid om aan deze solidariteitsactie mee te doen en de regenboogvlag te hijsen?
  2. Is Gemeente Alkmaar bereid om er bij andere organisaties (sportclubs, culturele instellingen, [gemeentelijke] bedrijven, etc) te verzoeken ook mee te doen?
  3. Is Gemeente Alkmaar bereid om ook via andere kanalen, zoals social media en pers, solidariteit met lhbtiqa+ personen te betuigen en stelling te nemen tegen agressie, bedreiging en uitsluiting?

Met vriendelijke groet,

Namens de Partij voor de Dieren (PvdD)
Kıvılcım Pınar

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen over voorwaarden gemeentelijke pachtgronden

Lees verder

Asielopvang

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word actief Doneer