Ralph Boots


Frac­tie­as­sistent

Ralph Boots, geboren in 1982, is sinds hij vanaf 2002 Politicologie aan de VU studeerde politiek actief. Jarenlang heeft hij zich bij een andere politieke partij ingezet om de samenleving socialer en eerlijker te maken. Maar wat in zijn ogen nóg belangrijker is, waar zijn hart nog meer naar uit gaat, is de bescherming van natuur, milieu en klimaat. Kortom: de bescherming van álle levende wezens op deze planeet, niet alleen mensen. Of zoals Gandhi ooit vermeend heeft gezegd: "De grootsheid van een samenleving en haar morele vooruitgang wordt gemeten aan hoe zij dieren behandelt".

In zijn dagelijks leven tracht hij ook te handelen naar deze leidraad. Zo rijdt hij bewust geen auto en is hij al sinds zijn 16e vegetariër. Daarnaast hoopt hij als gediplomeerd natuurgids zijn opgedane kennis over de natuur in de Gemeenteraad over te brengen, om zo Alkmaar diervriendelijker en verantwoordelijker om te laten gaan met haar rol in ecologische systemen binnen en buiten de gemeentegrenzen.

Gerelateerd

Bij Lepanto begon de Victorie

Een column door Ralph Boots

Binnenkort is het weer zover: dan vieren Alkmaarders dat hun stad als eerste Nederlandse stad bevrijd werd van het Spaanse leger. Op 8 oktober 1573 werden de Spaanse troepen onder leiding van Don Frederik door de burgers van Alkmaar en de watergeuzen die hier gelegerd waren (onder leiding van Jacob Cabeliau) ontzet door de dijken door te steken. Dit ontzet wordt jaarlijks gememoreerd en groot gevi...

Nieuws